Despre UNI(!)versalitatea limbilor europene la Școala „Constantin Platon" din Bacău

IMG-20180928-WA0004

Elevi si cadre didactice de la Școala Gimnazială „Constantin Platon" Bacău au sărbătorit împreună Ziua Europeană a Limbilor în cadrul unei activități interactive care s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanți ai Europe Direct Bacău – centrul de informare din cadrul Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău.

După ce au împărtășit idei despre rolul unei limbi (maternă sau de circulație internațională) în viața lor, un grup de elevi din clasele V-VII au recitat poezii în limba franceză, subliniind astfel apartentența fiecarei limbi europene la o familie de limbi cu origine comună.

În partea a doua a activității, elevii prezenți s-au implicat activ în etapa de cunoaștere și dezvoltare a unor regiuni specifice Uniunii Europene în cadrul jocului UNI! The Regions Game, fiecare echipă folosind metode precum mimă, grafică, lingvistică pentru a putea ajuta la dezvoltarea regiunii din care fac parte.

Provocările la care aceștia au răspuns au venit din domenii specifice precum mediu (reprezentat simbolic de Mr. Blossom, energie (Mr. Electric), invenții (Ms. Qwerty), educație (Mr. Vitality), turism și cultură (Ms. Allegro) și transport (Mr. Wheeler).

Elementul de noutate al jocului regiunilor a fost tocmai faptul că fiecare echipă câștigă, dezvoltând spiritul de echipă, coeziunea și motivația.

Autor prezentare: Prof. coordonator Ana-Maria Bostan

Școala Gimnazială „Constantin Platon" Bacău

E-buletin 9/2018
Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită de Europe Di...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/