Universitățile europene - o nouă inițiativă prin Erasmus+ 2019

erasmus-banne_20181028-140309_1

Comisia Europeană a publicat pe 24 octombrie, cererea de propuneri de proiecte Erasmus+ pentru anul 2019. Bugetul pentru acest program este preconizat să ajungă, în 2019, la 3 miliarde euro, cu 10% mai mare față de 2018. 

Ca parte a cererii de propuneri pentru 2019, Comisia va lansa un program-pilot de instituire a unor universități europene în Uniunea Europeană, pentru au fost rezervate 30 de milioane euro din bugetul Erasmus+. Obiectivul este construirea a aproximativ douăzeci de universități europene până în 2024. 

Sprijinirea creării universităților europene va contribui la îndeplinirea obiectivului de a crea un spațiu european al educației până în 2025, prin reunirea unei noi generații de europeni, care poate coopera și munci în cadrul unor culturi europene și mondiale diferite, în limbi diferite și traversând frontierele, sectoarele și disciplinele academice. Ăn acest scop, programul va sprijini șase alianțe universitare europene, fiecare dintre acestea fiind formată din minimum 3 instituții de învățământ superior din 3 țări, pentru a promova o identitate europeană consolidată, stimulând totodată excelența și contribuind la sporirea competitivității instituțiilor europene de învățământ superior. Pentru alianțele care urmează să fie lansate în perioada 1 septembrie-1 decembrie 2019, solicitanții trebuie să își depună cererile de grant la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură până la data de 28 februarie a aceluiași an. Anul viitor ar trebui să urmeze o a doua cerere de propuneri-pilot, în contextul punerii în aplicare pe deplin a inițiativei avute în vedere în cadrul următorului buget pe termen lung al UE, începând din 2021. Sursă 

E-buletin 10/2018
SELFIE - un nou instrument digital pentru școlile ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/