Echipa CIED Bacău în campanie #EUandME la CRA Bacău

20180814_134341

 Marți, 14 august, echipa Centrului de Informare Europe Direct Bacău a avut drept gazdă Centrul de resurse pentru adolescenți (CRA) Bacău, din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Bacău. Dat fiind faptul că scopul serviciului social coordonat de CRA Bacău este "de a preveni comportamente de risc, neglijarea, abuzul si exploatarea prin munca a copiilor, adolescenților, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de sprijin, consiliere, educare si suport", cadrul a fost unul propice pentru promovarea campaniei #EUandME în rîndul tinerilor participanți la întâlnire.

Pe parcursul întâlnirii cu mesagerele CIED Bacău – Nadia-Nicoleta Morărașu și Luminița Drugă – , cei peste 20 de adolescenți care au răspuns invitației lansate de dna Lina Martin, șef CRA Bacău, au urmărit cu interes 3 scurt-metraje: Debut regizat de Dalibor Matanić, Pensiunea vie regizat de Matthias Hoene și Party Animal, regizat de Yorgos Zois. Fiecare dintre poveștile prezentate are drept protagoniști tineri care se confruntă cu situații desprinse din realitatea cotidiană. Mesajele transmise vizează afirmarea identității personale fără teama de discriminare, găsirea celor mai bune opțiuni pentru a-și urma pasiunile și a-și implini visurile, precum și libertatea de a călători, studia și lucra în UE. Dovada clară că tinerii au rezonat cu poveștile #EUandME și chiar s-au identificat cu unele dintre personaje, a fost entuziasmul cu care s-au lansat în discuții și și-au prezentat opiniile referitoare la oportunitatea lansării platformei EUandME și relevanța informațiilor oferite.

Cu promisiunea că vom reveni în mjlocul adolescenților băcăuani pentru discuții pe alte teme care să contribuie la prevenirea comportamentelor de risc în rândul acestora, mulțumim atât lor cât și gazdelor de la CRA Bacău pentru ocazia oferită de a arăta modul în care tinerii se pot bucura de beneficiile cetățeniei europene.

Consultare publică pentru evaluarea normelor privi...
Participă la concursul „LinguaFEST – 100 de minute...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar