Apel Europa Creativă "Bridging culture and audiovisual content through digital"

Europa-Creativa

Comisia Europeană, prin intermediul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură, a publicat în decembrie 2019, în Funding and Tenders Portal, apelul EACEA-28-2019 Bridging culture and audiovisual content through digital.  Apelul face parte din planul de lucru al Programului Europa Creativă pentru anul în curs, încadrându-se în componenta transsectorială a acestuia și urmărește să sprijine testarea unor modele noi de afaceri la nivel transsectorial pentru finanțarea, distribuția și capitalizarea creațiilor.

În propunerea de regulament pentru Programul Europa Creativă 2021-2027, Comisia Europeană a inclus înființarea unui Laborator de Creație și Inovare dedicat cooperării între sectoare și inovației. Astfel, în 2020 vor fi finanțate proiecte-pilot care explorează potențialul colaborărilor între cultură și audiovizual, inclusiv prin utilizarea noilor tehnologii, avându-se în vedere înființarea Laboratorului amintit mai sus.

Aplicanți eligibili:

  • entități nonprofit (private sau publice), autorități publice (naționale, regionale, locale), organizații internaționale, universități, instituții de învățământ, centre de cercetare, entități generatoare de profit din Statele Membre UE și din Islanda, Norvegia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Georgia, Moldova, Ucraina și Tunisia.
  • nu sunt eligibile proiectele depuse de o singură entitate juridică. Aplicațiile trebuie depuse de consorții formate din minimum 3 entități, din 3 țări diferite, cu expertiză în sectoare culturale diferite, inclusiv audiovizual.

Durata proiectelor: 18 luni, activitățile propuse se vor desfășura între 01.01.2021 și 30.06.2022

Buget total alocat apelului: 1.715.000 de euro

Valoarea minimă a grantului: 300.000 de euro

Rata cofinanțării UE: 60%

Termen-limită de depunere a proiectelor: 14 mai, ora 18:00 a României. 

Mai multe detalii https://www.europa-creativa.eu/noutatict_doc_216_in-16-ianuarie-se-deschide-al-doilea-apel-europa-creativa-bridging-culture-and-audiovisual-content-through-digital_pg_0.htm

Training de teatru forum la Europe Direct Bacău
Proiecte de traduceri literare prin Programul Euro...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar