Training de teatru forum la Europe Direct Bacău

Europe-Direct-BUNA

 Centrul de Informare Europe Direct Bacău a format și pregătit, în perioada 25-27 februarie 2020, o trupă de teatru-forum în cadrul campaniei „Stă în puterea ta să faci ceva", cu studenți ai Universității „Vasile Alecsandri" Bacău. Scopul a fost conștientizarea societății cu privire la problemele cu care se confruntă tinerii din zilele noastre. Studenți ai Facultății de Litere, dornici de afirmare, sub îndrumarea formatorului Mândruța Andreescu de la Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine", Târgoviște, au încercat timp de trei zile să-și demonstreze implicarea civică, creativitatea și, pentru că viața e o scenă, nu în ultimul rând și talentul lor actoricesc.

18 studenți de la programe de licență și de masterat din Facultatea de Litere și-au afirmat dorința de a participa și de a se implica în campania coordonată de Centrul Europe Direct. Activitățile de formare și pregătire au fost supervizate și îndrumate zilnic de conf. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu, coordonator al Europe Direct Bacău, și de conf. univ. dr. Luminița Drugă, consultant comunicare Europe Direct Bacău.

În zilele de formare, cei implicați au pornit de la noțiuni de bază ca de exemplu cunoașterea grupului, până la a descoperi cum gândesc ceilalți și cum ar reacționa la anumite probleme cu caracter social.
După discuții și dezbateri, coordonatorii, împreună cu studenții, au stabilit două scenarii de interes social: dificultatea de angajare a tinerilor absolvenți fără experiență și discriminarea studenților străini care vin în România. S-au stabilit roluri și fiecare participant și-a ales ce a crezut că i se potrivește. Repetițiile au decurs într-o notă relaxată, dar, în același timp, cu multă seriozitate, chiar dacă uneori au existat și momente amuzante provocate fie de greșeli de exprimare, fie de încurcarea replicilor sau chiar uitarea lor.

În final, cei 18 studenți, Airinei Ioana-Christina, Andrei Georgiana-Elena, Bejinaru Andra-Mălina, Bulubașa Iulia-Elena, Bobeică Alexandra, Cernei Carolina, Cheșcu Elena, Ciubotaru Diana-Elena, Costin Laurenția, Feru Lorena-Maria, Mirăuță Ovidiu-Alexandru, Mititelu-Lăcătuș David Carla-Rebeca, Munteanu Mădălina-Andreia, Petrea Ioana-Monica, Rusu Andrei-Sorin, Samoilă Dumitrița, Stylianou Christina și Tudureanu Crina, au reușit să realizeze două scenete minunate. Acum așteaptă cu nerăbdare momentul când vor da reprezentațiile în fața colegilor de la Universitate. Sursă

Andrei Georgiana-Elena,
Studentă, anul I, Facultatea de Litere

Semne de progres în implementarea inițiativei Corp...
Apel Europa Creativă "Bridging culture and audiovi...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/