Curs online gratuit (MOOC) al Comitetului European al Regiunilor (CoR)

COR-MOOC

Noul curs online gratuit deschis (MOOC) al Comitetului European al Regiunilor (CoR) – Make the most of EU resources for your region or city - va furniza informații relevante privind politicile și programele actuale și viitoare ale UE, precum și instrumentele practice și exemplele de oportunități de finanțare disponibile la nivel regional și local.

Autori

Cursul este propus de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și creat în colaborare cu mai multe direcții generale ale Comisiei Europene - Politica regională și urbană; Buget; Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune; Agricultura și dezvoltarea rurală; Eurostat - precum și Banca Europeană de Investiții, Interreg Europe și URBACT.

Cui se adresează?

Cursul este conceput în special pentru funcționarii administrațiilor regionale și locale implicați în afacerile UE. De asemenea, se adresează studenților, profesorilor, jurnaliștilor locali și cetățenilor în general.

Tematica

În acest curs se poate învăța cum funcționează și colaborează instituțiile UE, cum este pregătit bugetul UE și cum influențează acest lucru politicile și activitățile la nivel regional și local. Vor fi prezentate programele și politicile existente și viitoare ale UE, precum și statisticile, exemplele practice și poveștile de succes ale proiectelor concrete finanțate de UE pe întreg continentul.

Organizarea cursului

În primele șase săptămâni ale cursului (15 ianuarie-23 februarie 2018), participanții se vor concentra pe o temă specifică pe săptămână și vor evalua progresul în procesul de învățare prin intermediul unor sarcini și al unui test săptămânal.

Durata studiului va fi de aproximativ 1,5 ore pe săptămână.

Materialul cursului va rămâne on-line timp de un an, astfel încât, după primele șase săptămâni, cursanții să poată lucra în ritmul propriu al cursului.

Cursul va include videoclipuri, foi de informare, infografice și dezbateri live cu fluxuri live pe internet cu întrebări și răspunsuri de la participanții la curs. În plus, participanții vor putea să interacționeze prin intermediul jurnalelor lor de învățare în platforma de curs.

Cursul este gratuit, deschis tuturor celor interesați de afacerile UE și regionale și locale și accesibil pe toate dispozitivele și este disponibil și în germană și franceză.

Înscrieri până la 15 ianuarie 2018

Mai multe detalii si formularul de înscriere AICI.

Sursă și image credit: http://cor.europa.eu/en/events/Pages/MOOC-2018.aspx

Consultarea publică despre bugetul UE post- 2020
Model European Union Iași 2018

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Apeluri