Campania STĂ ÎN PUTEREA TA SĂ FACI CEVA! la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacău

AFIS-TF-Ghica-nov

Centrul de Informare Europe Direct Bacău propune elevilor clasei a XI-a K de la Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacău un instrument de educație nonformală foarte puternic și eficient prin campania STĂ ÎN PUTEREA TA SĂ FACI CEVA!

Teme precum discriminarea pe criterii de gen, etnie, religie etc. erau considerate, cu ani în urmă, subiecte tabu în multe școli, deși elevii și profesorii sunt supuși uneori abuzului de putere manifestat prin aceste forme de opresiune. Prin aducerea în centrul atenției a acestei teme în cadrul unei reprezentații de teatru forum online, elevii băcăuani vor avea ocazia să propună soluții concrete la situații în care se manifestă atitudini discriminatorii în baza unor prejudecăți înrădăcinate în comunitatea lor.

Propunerea acestui subiect este pe deplin justificată de ponderea semnificativă a cetățenilor europeni care consideră că discriminarea este încă larg răspândită în țara lor. Conform unui barometru recent privind discriminarea în Uniunea Europeană (2019), 61% consideră că există o discriminare a cetățenilor romi, 59% subliniază discriminarea etnică, 53% cred că există discriminare sexuală, iar 47% văd discriminarea în funcție de religie sau credințe.

Cu toate acestea, la nivelul UE, normele menite să combată discriminarea pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau credință, handicap, vârstă sau orientare sexuală (Directiva privind egalitatea de tratament în ceea ce privește încadrarea în muncă și Directiva privind egalitatea de tratament între rase) au fost transpuse de toate statele membre în legislația lor națională. Cel mai recent, pe 12 noiembrie, Comisia Europeană a prezentat prima strategie a UE privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale și queer (LGBTIQ). 

Evenimentul va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2020, 10:00 UTC+02 - 11:00 UTC+02 pe platforma Webex.

Meeting link:
https://businessandstrategiesineurope-gbk.my.webex.com/...
Meeting number: 175 850 8860
Password: ERggrcsQ243 (37447277 from phones and video system

Webinarii cu specialiștii privind prevenirea consu...
Sprijin UE pentru artele spectacolului prin Europe...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar