Caravana de informare „Competențe și drepturi europene” la C.D.I. Cleja (12.12.2016)

Caravana de informare „Competențe și drepturi europene” la C.D.I. Cleja (12.12.2016)

În data de 12 decembrie 2016, alături de elevii claselor a VII-a și a VIII-a din comuna Cleja, Bacău și de cadrele didactice coordonatoare ale activității (prof. Vasilica Irimia și prof. Cazacu Oana-Mădălina) am discutat despre libertățile, responsabilitățile și valorile ancorate în acestea ale omului, copilului și cetățeanului european. Totodată, elevii au aflat etape ale istoriei Uniunii Europene și care sunt cele patru libertăți fundamentale garantate cetățeanului european.

​Prin formatul activității, respectiv discuții interactive în cadrul cărora elevii au trebuit să formuleze răspunsuri și să ofere argumente pentru alegerile lor, s-au dezvoltat și aptitudini de comunicare și de gândire critică, utile pentru orice context de comunicare, formal sau informal.

La finalul activității, elevii au realizat și un exercițiu de joc de rol, prin trei cuvinte cheie oferite ca răspuns la întrebarea: Orice copil are nevoie de...

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate mai jos și pe pagina de Facebook a Centrului.

Dorim să mulțumim C.D.I. Cleja și profesorilor din cadrul instituțiilor de învățământ din comună pentru deschidere, dorință de implicare, corectitudine și curiozitate intelectuală.

Fonduri pentru 19 proiecte de infrastructură din R...
Mergi la Cannes prin programul MEDIA al UE!