Mergi la Cannes prin programul MEDIA al UE!

Mergi la Cannes prin programul MEDIA al UE!

Pentru a sărbători cea de a 25-a aniversare a programului MEDIA, Comisia va lansa, la începutul anului 2017, un concurs adresat noii generații de amatori de filme și de programe de televiziune. Câștigătorii concursului vor avea posibilitatea să asiste la Festivalul de film de la Cannes din 2017 și să întâlnească profesioniști de prim-plan din lumea filmului și a televiziunii. Concursul va consta în recunoașterea în acest videoclip a filmelor care au beneficiat de finanțare din cadrul MEDIA.

Dezbatere europeană

Sute de cineaști renumiți şi reprezentanți ai industriei audiovizuale s-au întâlnit pentru două zile, în perioada 1-2 decembrie, la Bruxelles, pentru a analiza provocările şi oportunităţile cu care se confruntă sectorul audiovizual european şi să discute despre viitorul programului MEDIA al UE, care împlinește 25 de ani.

De la lansarea sa, în 1991, acest program a generat investiții de peste 2,4 miliarde euro în conținuturile, creativitatea și diversitatea culturală din Europa, a contribuit la apariția a mii de filme, precum și la promovarea acestora la nivel internațional. După 25 de ani, industria audiovizuală europeană trebuie să răspundă acum mai multor provocări: cum să rămână inovatoare, cum să devină mai competitivă și cum să atragă categorii noi de public pe piața unică digitală.

Plecând de la aceste premise, evenimentul festiv a găzduit o serie dezbateri, seminare și discuții care vor contribui la conturarea viziunii și a direcției strategice ale programului MEDIA după anul 2020.

Citește știrea integrală AICI

Sursă: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Image credit: CinEuropa

Caravana de informare „Competențe și drepturi euro...
Servicii de consiliere pentru a sprijini dezvoltar...