Caravana „Educaţie şi voluntariat ȋn Europa” de Ziua Europeană a Limbilor (ZEL) la Colegiul Naţional „Ferdinand I”

caravan_2017

Ziua Europeană a Limbilor a fost un prilej de sărbătoare la Colegiul National „Ferdinand I", unde echipa EDIC Bacău, reprezentată de dna lect. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu, a desfășurat astăzi 26 septembrie, o activitate ȋn colaborare cu dna profesoară de limba engleză Nicoleta Nistor, cu participarea dnei director-adjunct Nicoleta Zărnescu.  

După explicarea semnificației ZEL, cei 28 de elevi de la clasa a 6-a B si-au prezentat, ȋn limba engleză, proiectele realizate individual pentru a marca acest eveniment și au jucat în echipe Jocul regiunilor UNI! Ideea care stă la baza acestui joc este aceea contribui împreună la îmbunătățirea situației regiunii alese și la protecția acesteia prin acumularea de "stele". Aceste stele sunt câștigate prin îndeplinirea provocărilor a șase personaje cu nume simbolice fiecare reprezentând o temă (mediu, transport, energie, invenții, educație şi social, turism şi cultură).

Deoarece în acest joc este posibil ca participanții să câștige doar împreună, s-a insistat pe faptul că echipele vor trebui să acționeze în solidaritate cu celelalte, în funcție de cărțile de provocare trase la întâmplare; echipele pot, de asemenea, să îmbunătățească situația unei echipe vecine care reprezintă o altă regiune sau cea a tuturor echipelor care joacă. Entuziasmul şi spontaneitatea copiilor au dinamizat jocul condus de dna Nadia Morărașu şi au convins-o pe dna profesoară Nicoleta Nistor sa exploreze noi posibilități de a-l folosi la clasă, pentru a le asigura lecții educative şi distractive in același timp.

Caravana „Educaţie şi voluntariat ȋn Europa” la Co...
Caravana „Educaţie şi voluntariat ȋn Europa” la Co...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/