Caravana „Educaţie şi voluntariat ȋn Europa” la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu” de Ziua Europeană a Limbilor (ZEL)

caravan_2017

Sărbătorită pentru prima dată ȋn 2001 (Anul European al Limbilor), Ziua Europeană a Limbilor își propune să promoveze diversitatea lingvistică, proiectând limbile ca instrument pedagogic de comunicare şi liant ȋn interacțiunea socială. Tema propusă ȋn cadrul caravanei EDIC Bacău de Ziua Europeană a Limbilor a purtat titlul sugestiv „UNI(!)Ţ) de ZEL".  

Seria activităților prilejuite de acest eveniment a fost deschisă luni, 25 septembrie 2017, la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu, unde dna lector Nadia-Nicoleta Morărașu, împreună cu dna profesoară de limba germană Oana Herciu şi voluntara EDIC Bacău Miruna Morărașu, au făcut o demonstrație practică a modului ȋn care elevii de liceu își pot îmbogăți vocabularul limbii germane într-o maniera mai puțin convențională. Astfel, cei 16 elevi de liceu de la clasele XI F si Gs-au lăsat antrenați in Jocul Regiunilor UNI!, a cărui versiune ȋn germană le-a permis să își folosească cunoștințele de limbă, să manifeste spirit de echipă şi disponibilitate spre cooperare.   

Următorul popas al caravanei a avut drept gazdă pe dna profesoară de limba engleză Diana Popa. Împreună cu colegele de catedră, dumneaei a invitat 30 de elevi pasionați de limba engleză, de la mai multe clase de liceu, la o sesiune interactivă realizată de dna lector dr. Nadia Morărașu, pe tema rolului limbilor ca factor de coeziune ȋn interiorul regiunilor din UE şi a necesitații păstrării lor ȋn patrimoniul cultural european. Prin participarea la scenariul propus prin Jocul Regiunilor UNI!, elevii au înțeles că scopul final este acela de a coopera atât ȋn echipa cât si cu celelalte echipe, ȋn vederea îmbunătățirii situației unor regiuni ipotetice. La final, fiecare echipă a avut de câștigat, deoarece nu au concurat una împotriva celeilalte ci au colaborat pentru ca fiecare să atingă un nivel mai ridicat de bunăstare.  

Caravana „Educaţie şi voluntariat ȋn Europa” de Zi...
Ziua Europeană a Limbilor 2017 – UNI(!)ŢI de ZEL

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/