Celebrarea Zilei Europei în cadrul caravanei de informare "Educație și voluntariat în Europa" la Colegiul Național "Ferdinand I" din Bacău

COVER-POSTARE-EUROPE-DAY-SITE-2017

În cadrul manifestărilor desfășurate la Colegiul Național "Ferdinand I" Bacău cu ocazia zilei de 9 mai, elevii claselor a V-a B și a IX-a E, coordonați de prof. Nicoleta Nistor și prof. Mihaela Savin au aflat despre semnificația acestei zile. Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, respectiv proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 şi Ziua Europei. Atmosfera a fost una plăcută și activă, elevii s-au implicat și au prezentat proiecte, au cântat Imnul Europei, au făcut jocuri de rol. De asemenea, elevii claselor I-ȋi B, a IV-a şi a VI-a A au aflat ȋn cadrul orelor de limba englezӑ informaţii despre ţӑrile membre din Uniunea Europeanӑ şi simbolurile lor. Activitățile s-au desfășurat ȋn parteneriat cu Centrul de Informare „Europe Direct" Bacău, reprezentat de doamna lector univ. dr. Nadia-Nicoleta Morӑraşu, coordonator proiect.

​Folosindu-se de limbajul metaforic și simbolic, elevii participanți au reprezentat atât fiecare dintre statele membre ale Uniunii Europene cât și viziunea lor asupra Europei, ca fiind o mare familie sau o casă primitoare pentru locuitorii săi.

Celebrarea Zilei Europei în cadrul caravanei de in...
Celebrarea Zilei Europei în cadrul caravanei de in...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/