×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Concursul județean de public speaking “VOICE YOUR EU STORY”

20230206-105334Cover-concurs-1

 Prezentare generală

În urma agresiunii militare nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei și escaladarea conflictului din țara vecină, UE și statele sale membre au dat dovadă de unitate, oferind Ucrainei sprijin umanitar, politic, financiar și militar și condamnând ferm agresiunea Rusiei, prin sancțiuni masive.

Convinși de faptul că, în secolul XXI, tensiunile și conflictele ar trebui soluționate exclusiv prin dialog și diplomație, Centrul EUROPE DIRECT Bacău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Bacău și Biroul de Relații Internaționale și Programe Comunitare al Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău invită tinerii băcăuani să se înscrie la concursul de public speaking în limba engleză "Voice your EU story". Vor avea, astfel, șansa să transmită mesajul lor într-un speech cu o tentă motivațională pornind de la ideea"The pen is mightier than the sword".

Participanți

Elevi, studenți sau alți tineri din județul Bacău, cu vârsta între 15-30 ani

Înregistrare la concurs

Online, completând formularul: https://tinyurl.com/bdz4rc57

Calendar

  • -21 octombrie 2022 – lansare concurs;
  • -24 octombrie-14 noiembrie – înscrierea participanților de la licee și universități băcăuane, organizații nonguvernamentale de tineret locale, Palatul Copiilor Bacău;
  • -15-23 noiembrie - pregătirea speech-urilor sub coordonarea unor profesori/ îndrumători și selecția a maximum 3 participanți la nivelul fiecărei instituții;
  • -24-25 noiembrie – 2 semifinale organizate zonal, în funcție de numărul de participanți înscriși;
  • -28-29 noiembrie – anuntarea finalistilor;
  • -5-15 decembrie 2022 – finala concursului și premierea participantilor

Etapele concursului

1. Prima rundă de selecție

Participanții se înscriu pe formularul online pus la dispoziție de organizatori și participă la această rundă împreună cu îndrumătorii. Decizia de a selecta cei 3 participanți la semifinală revine juriului de la nivelul instituției, care vor trimite lista organizatorilor.

2. Runda 2 - semifinala

După centralizarea datelor semifinaliștilor, aceștia vor fi anunțați pe e-mail, în mod oficial, în privința datei și locului desfășurării semifinalei. Ordinea participanților la concurs este aleatorie și este decisă de organizatori.

Pentru această rundă, organizatorii numesc:

  • -1 "time-keeper", care cronometrează discursurile;
  • -1 președinte, care se asigură că participanții respectă regulile competiției (1 coordonator al participanților);
  • -3 membri ai juriului la etapa preliminară: 1 reprezentant ED Bacău, 1 profesor/trainer cu experiență în public speaking/ oratorie digitală și 1 reprezentant al elevilor/studenților.

Fiecare participant va prezenta discursul în timp real. Jurizarea se va face imediat după finalizarea susținerii discursurilor. Membrii juriului evaluează participanții în conformitate cu grila de punctaj a competiției.

După cele 2 semifinale, vor fi selectați câte 6 semifinaliști care participă la runda finală, individual, pe e-mail, până pe data de 29 octombrie.

2. Runda finală

Cei 12 finaliști vor fi anunțați, în mod oficial, în privința datei și locului desfășurării finalei. Condițiile de desfășurare sunt aceleași ca la runda de selecție. Juriul va fi format din 5 membri si nu va include coordonatori ai finaliștilor.

Tip de discurs/speech

Wooing Speech (timp de vorbire - 3-4 ')

Discursul în limba engleză ar trebui să vizeze convingerea publicului să acționeze în funcție de ceva sugerat în discurs. Participanții pregătesc un discurs și îl susțin, în timp real (video și audio), online, în ziua concursului.

Timp de vorbire

Fiecare discurs trebuie să dureze între 3 și 4 minute. Discursurile sub 2'30 "sau peste 4'30" sunt penalizate cu 1 punct. Pentru discursurile sub 2', penalizarea este de 2 puncte, la fel ca orice altă abatere de la regulile de concurs.

"Time-keeper"-ul explică limitele de timp și semnalizează vizual la 2', 3' și 4'. Vorbitorii care depășesc timpul de vorbire alocat sunt întrerupți după 4'30 ". "Time-keeper"-ul oferă juriului o listă a timpului de vorbire pentru fiecare participant.

CRITERII DE EVALUARE

Pentru fiecare criteriu, se acordă 4 puncte, astfel încât scorul maxim este de 48 de puncte.

Vorbitorul:

  • 1.Selectează un subiect adecvat publicului și contextului;
  • 2.Formulează o introducere care orientează audiența către subiect și vorbitor;
  • 3.Folosește un model eficient de organizare a discursului;
  • 4.Localizează, sintetizează și folosește elemente de susținere convingătoare;
  • 5.Dezvoltă o concluzie care întărește ipoteza și are un impact emoțional asupra audienței;
  • 6.Demonstrează o alegere atentă a cuvintelor;
  • 7.Folosește elemente paraverbale (pauză, ritm, tonalitate) în mod eficient pentru a implica publicul;
  • 8.Demonstrează un comportament nonverbal care susține mesajul verbal;
  • 9.Adaptează cu succes discursul la public;
  • 10.Folosește abil camera, microfonul, fundalul și lumina pentru a transmite mesajul;
  • 11.Construiește un mesaj persuasiv eficient, cu dovezi credibile și raționamente temeinice;
  • 12.Respectă cerințele de timp.

Premii

  • 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 9 mențiuni. Fiecare premiu sau mențiune sunt însoțite de materiale promoționale (de tipul rucsaci, baterii externe, căști audio, agende, pixuri, broșuri, tricouri);
  • Diplome de participare și materiale promoționale, indiferent de runda de calificare;
  • 1 premiu de popularitate. Pentru a asigura un grad mai mare de interactivitate din partea publicului la finala concursului, reacțiile vor fi măsurate după fiecare speech și premiul de popularitate va fi acordat pe baza acestor reacții.
ÎMPREUNĂ PENTRU UCRAINA! Cursuri de limba română ș...
ZIDART2022 - Utopia în spațiul urban

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar