×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Consultare privind reducerea costurilor pentru plățile transfrontaliere

Comisia Europeană a lansat luni, 24 iulie, o consultare publică privind metodele prin care ar putea fi reduse costurile pentru plățile transfrontaliere, atunci când acestea sunt efectuate în alte monede decât euro. Pentru zona Euro, aceste costuri au fost eliminate deja, ele fiind la nivelul celor pentru plățile domestice. Demersul Comisiei are, astfel, în vedere realizarea de economii și în cazul altor valute, eliminarea practicilor de tarifare ce sunt în defavoarea clienților, precum și creșterea gradului de transparență a comisioanelor plătite de consumatori pentru diversele tranzacții. 

Vicepreședintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro și dialogul social, precum și pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și Uniunea piețelor de capital, a declarat: „În planul de acțiune privind serviciile financiare pentru consumatori, ne-am luat angajamentul de a propune legislație prin care să reducem taxele pentru tranzacțiile transfrontaliere în toate statele member. Plățile în euro, în zona Euro, au de regulă costuri foarte reduse, dar nu aceeași este situația și în cazul tranzacțiilor transfrontaliere efectuate în monedele naționale ale statelor membre sau în afara ei. Vreau să mă asigur că toți europenii plătesc mai puțin când fac transferuri de bani în străinătate sau când fac retrageri din cont în timpul vacanțelor – indiferent ce monedă folosesc sau unde se află pe teritoriul UE."

Părțile interesate din varii sectoare sunt invitate să contribuie la la consultare, ce include un chestionar dedicat pentru consumatori. Pe baza răspunsurilor primite, Comisia va putea stabili pașii următori pentru atingerea obiectivului de reducere a costurilor.

Consultarea publică se va încheia în data de 30 octombrie 2017. Chestionarul online este disponibil aici numai în limba engleză, franceză și germană.

Sursă: Comisia Europeană 

Comerț electronic mai sigur pentru europeni
E-Buletin 7/2017

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar