Consultare privind reducerea costurilor pentru plățile transfrontaliere

Comisia Europeană a lansat luni, 24 iulie, o consultare publică privind metodele prin care ar putea fi reduse costurile pentru plățile transfrontaliere, atunci când acestea sunt efectuate în alte monede decât euro. Pentru zona Euro, aceste costuri au fost eliminate deja, ele fiind la nivelul celor pentru plățile domestice. Demersul Comisiei are, astfel, în vedere realizarea de economii și în cazul altor valute, eliminarea practicilor de tarifare ce sunt în defavoarea clienților, precum și creșterea gradului de transparență a comisioanelor plătite de consumatori pentru diversele tranzacții. 

Continue reading
0
  1267 Hits

Atelier de țesut-cusut la Biblioteca „Ep. Ioan Duma” din Faraoani (sat Valea Mare)

Perioada verii este una în care bibliotecile comunale şi judetene înregistrează, de obicei, un număr mai mare de iubitori ai lecturii care le trec pragul. Este unul dintre motivele prezenţei noastre pe 27 iulie 2017 la Biblioteca „Ep. Ioan Duma" din Faraoani (sat Valea Mare), la invitaţia dnei bibliotecar Felicia Farcaş-Lohan de a înfiinţa un punct de informare european.  

Continue reading
0
  2003 Hits

Consultare publică pe tema sănătății în piața unică digitală

Comisia Europeană a lansat, pe 20 iulie, o consultare publică privind modul în care ar trebui folosite inovațiile digitale în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale și a sistemului sanitar din Europa. Această consultare va pune bazele unei noi politici, ce urmează să fie adoptată la finalul anului, conform strategiei privind piața unică digitală. 

Continue reading
0
  1431 Hits

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2017: înscrierile au început la 10 iulie

Luni, 10 iulie, au început înscrierile online pentru participarea la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor. Programul manifestării cuprinde peste 130 de ateliere, dezbateri, vizite de proiect și activități în rețea, care vor avea loc la Bruxelles, în perioada 9-12 octombrie. Evenimentul va avea ca deviză „Regiunile și orașele lucrează pentru un viitor mai bun" și va include ateliere organizate în jurul a trei subteme: construirea unor regiuni și orașe reziliente, regiunile și orașele ca agenți ai schimbării și importanța schimburilor de cunoștințe pentru obținerea de rezultate concrete. 

Continue reading
0
  1246 Hits

Devino ambsador Mov'in Europe

Mov'in Europe este un proiect internațional, parte a rețelei Erasmus Student Network, care a fost inițiat în anul 2014 printr-o campanie mixtă de promovare a oportunităților pentru tineri, studenți și absolvenți.

Dacă ești convins(ă) că mobilitatea poate fi un stil de viață, aplică aici pentru a deveni ambasador Move in Europe și pentru a împărtăși din experiențele tale!

 #ErasmusGeneration.

Continue reading
0
  1198 Hits