×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

DESCOPERĂ UE. SPAȚIUL ÎNVĂȚĂRII ȘI AL DIVERSITĂȚII. Ghid metodologic

20220118-172347Cover-auxiliar-gimnaziu-si-primar

 "DESCOPERĂ UE. SPAȚIUL ÎNVĂȚĂRII ȘI AL DIVERSITĂȚII. GHID METODOLOGIC PENTRU CICLUL PRIMAR ȘI GIMNAZIAL" este o publicație elaborată de doamna prof. dr. Nicoleta Zărnescu de la Colegiul Național Ferdinand I Bacău, cu sprijinul EUROPE DIRECT Bacău, care a pus la dispoziția autoarei o arhivă de materiale printate si online privind informarea tinerilor despre Uniunea Europeană, politicile, programele și inițiativele acesteia.

Ghidul metodologic se adresează, în primul rând, cadrelor didactice din învăţământul primar și gimnazial, fără a-i repartiza pe discipline sau trepte de învăţare, dar, cu siguranţă, poate fi valorificat şi în procesul formării iniţiale din învăţământul superior, cursurile de metodică/didactica disciplinelor şcolare, devenind un reper pentru lectori şi studenţi. De asemenea, conţinutul inserat poate servi ca suport în formarea continuă a cadrelor didactice în vederea eficientizării procesului de predare–învăţare–evaluare a disciplinelor şcolare.

Scopul principal al acestor materiale didactice este de a explica anumite aspecte legate de Uniunea Europeană pe înțelesul elevilor de primar și gimnaziu (cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani – ciclul primar, dar si pentru 12-14 ani- ciclul gimnazial). Copiii vor putea descoperi astfel prin joc ce este Uniunea Europeană, cum funcționează aceasta și ce înseamnă UE pentru ei. Activitățile și metodele propuse au caracter interdisciplinar, abordând discipline diferite cuprinse în programa școlară (ex. comunicare, arte, geografie, matematică, istorie, limbă, științe și educație tehnologică). Temele și conceptele explicate sunt în general, dar nu în mod exclusiv, adecvate vârstei școlare de 9-14 ani. Materialele sunt astfel concepute încât să poată fi utilizate o dată pe săptămână, dar se potrivesc perfect în cazul în care doriți să organizați o săptămână dedicată temelor europene sau internaționale. Ele pot fi utilizate atât împreună cu alte resurse gratuite oferite de Comisia Europeană, cât și individual.

Sursă text: introducerea realizată de autoare

Cu permisiunea autoarei si a editurii, auxiliarul este accesibil online pe

https://issuu.com/europedirectbacau/docs/auxiliar_curricular_primar_gimnaziu

EDUCAȚIE PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ. Auxiliar cur...
Webinar ED Bacau: "Educație pentru democrație euro...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar