×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

ED Bacău în „Dumbrava minunată" de la Hemeiuș

20220912-063744Foro-Heme-4

 Zile de poveste în tabăra „Dumbrava minunată", găzduită de SOS Satele Copiilor în Hemeiuș, Bacău, unde au participat, cu mic, cu mare, copii de toate vârstele, români și ucrainieni.

Având în vedere contextul tragic în care Ucraina se află, organizatorii taberei s-au gândit să le aducă zâmbete copiilor prin activități complexe, jocuri interactive și ateliere creative.

De la pictură la sport și ghicitori, copiii au fost întâmpinați în zilele de 3 și 10 august și de bursierii de la EUROPE DIRECT Bacău, care le-au pregătit copiilor activități interesante, competiții și premii pe măsură, pe parcursul zilelor petrecute împreună. La aceste activități au fost prezente și două doamne profesoare de limbă engleză, de origine ucraineană, cu ajutorul cărora comunicarea dintre participanți a devenit mai fluidă.

Pentru prima activitate, copiii au avut ocazia de a-și îmbogăți sau consolida cunoștințele despre Uniunea Europeană dar și despre statele membre, prin intermediul unei competiții pe grupe, în care echipele trebuiau să desemneze un reprezentant care să identifice un stat membru al Uniunii Europene pe hartă, bazându-se doar pe conturul său, ca mai apoi acesta să fie rugat să identifice statul și capitala, pentru a obține puncte.

Competiția s-a întețit odată ce echipele care aduceau curiozități sau informații suplimentare despre statul pe care l-au identificat, astfel echipele au fost recompensate cu puncte suplimentare. Astfel, prima zi de activități s-a încheiat cu un podium al celor trei echipe câștigătoare, apreciate pentru cooperare și întrajutorare.

Pentru a doua zi de activități, copiii au avut bucuria de a se prinde în binecunoscutul joc al regiunilor europeene, UNI!. Împărțiți în șase echipe și încurajați de colegii lor, jucătorii s-au bucurat de reușită împreună, au donat steluțe regiunilor mai dezavantajate și au dat dovadă de respect reciproc, solidaritate și prietenie.

În cele din urmă, precum un basm frumos, povestea acestei colaborări fructuoase s-a apropiat de final, fiind timpul ca acești mici europeeni să își primescă premiile mult dorite: pixuri, baloane, cărți și reviste, dar și să plece mai conectați și mai prietenoși unul față de celălalt.

Astfel, ne vom bucura de frumusețea unei amintiri unice, care să ne aducă speranța unui viitor mai luminos.

Autoare articol: Raluca Donici-Nechifor si Laura Bumbu, bursiere media ED Bacau.


I.D. Fest 2022 - festivalul tinerilor iubitori de ...
Tinerii colorează Bacăul

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar