Înscriere Promotori pentru democrație europeană 2019

FB-cover_parteneri

 Biroul Parlamentului European în România, alături de partenerii săi - Asociaţia Pro Democraţia (APD), Group of the European Youth for Change (GEYC) și Institutul European din România (IER) invită tinerii să devină membri ai comunității "Promotori pentru democraţie europeană" şi să se înscrie la cea de-a cincea ediţie a proiectului, care se desfăşoară în perioada februarie - noiembrie 2019.

Proiectul îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene. Tema ediției din 2019 o reprezintă promovarea importanței alegerilor europene din 26 mai 2019 și a participării la vot.

Cine poate participa?

 • Tineri care sunt cetățeni europeni, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani;
 • Membri al unei asociații de tineret, studențești sau al unui grup informal care desfășoară acțiuni cu și pentru tineri;
 • Tineri care doresc să promoveze democrația europeană și să organizeze acțiuni de comunicare pentru promovarea campaniei pentru alegerile europene, De Data Asta Votez.

Ce oportunități vă oferă participarea la acest proiect?

 • Oportunitatea de a vă implica în campania de informare www.dedataasatvotez.eu și de a genera un impact în comunitatea voastră;
 • Posibilitatea de a vă implica în viaţa civică europeană şi de a aduce o schimbare în comunitatea ta locală;
 • Ocazia de a acumula experiență în cadrul unui proiect european dedicat tinerilor din România;
 • Posibilitatea de a dialoga cu reprezentanţii României în Parlamentul European pe teme de actualitate şi de interes pentru tine.
Calendarul proiectului
 • 20 februarie - 6 martie 2019: perioada de înscriere;
 • 18 martie 2019: anunțarea celor 30 de participanți selectați;
 • 8-10 aprilie 2019: workshop-ul "Democrație europeană în acțiune", organizat la Bucureşti;
 • 1-26 mai 2019: organizarea şi implementarea de către participanţi a unor acţiuni de comunicare proprii pe teme europene, la nivel local;
 • Octombrie/noiembrie 2019: Forumul democraţiei europene; evaluarea rezultatelor activităţilor desfăşurate, dezbatere cu decidenţi politici la nivel european.

Înscriere și participare

Termenul-limită pentru înscriere este 6 martie 2019, ora 23:59, prin completarea formularului de înscriere.

Detaliile legate de proiect şi de modul de participare sunt oferite în regulamentul de înscriere şi participare. Numele persoanelor selectate va fi anunțat pe pagina de internet a Biroului Parlamentului European în România (www.europarl.ro), precum şi pe paginile de internet ale partenerilor săi.

După selecția participanților și înainte de organizarea workshop-ului, participanții vor transmite organizatorilor o scrisoare de recomandare din partea organizației din care fac parte, conform Formularului de sprijin, până cel târziu la data de 22 martie 2019.  Detalii

Faza locala a concursului EU ALEG EUROPA la Colegi...
E-buletin 2/2019

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/