×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Lansarea Centrului de Tineret Racova

20220324-090532cover-lansare-CT-Racova

 În 23 martie 2022, Centrul EUROPE DIRECT Bacău ȋn colaborare cu Școala Gimnazială „Ion Borcea" Racova a lansat Centrul de Tineret Racova, cu participarea a peste 30 de tineri și cadre didactice din comună. Resursele puse la dispoziție de Centrul ED Bacău la punctul de informare din cadrul Centrului de Tineret vor putea contribui la cunoașterea simbolurilor Uniunii Europene, a instituțiilor europene ȋn general, și a rolului Comitetului Regiunilor şi al politicilor de coeziune în viața comunităților locale, in particular. 

Punctul de atracție al primului atelier organizat la Centrul de Tineret Racova cu tema „Să fim solidari ȋn Europa" l-a reprezentat Jocul regiunilor UNI!, lansat sub egida Comisiei Europene, care are drept scop principal dezvoltarea spiritului de solidaritate și conștientizarea împărțirii teritoriale a Uniunii Europene şi a ţării noastre ȋn regiuni de dezvoltare, fiecare cu propriile puncte forte și puncte slabe în diferite sectoare de activitate. 

Ideea care stă la baza acestui joc este aceea contribui împreună la îmbunătățirea situației regiunii alese și la protecția acesteia prin acumularea de "stele". Aceste stele sunt câștigate prin îndeplinirea provocărilor a șase personaje cu nume simbolice fiecare reprezentând o temă (mediu, transport, energie, invenții, educație şi social, turism şi cultură). Deoarece în acest joc este posibil ca participanții să câștige doar împreună, s-a insistat pe faptul că echipele vor trebui să acționeze în solidaritate cu celelalte, în funcție de cărțile de provocare trase la întâmplare; echipele pot, de asemenea, să îmbunătățească situația unei echipe vecine care reprezintă o altă regiune sau cea a tuturor echipelor care joacă. 

Mulțumim doamnei director Cornelia Cozma și doamnelor profesoare Oana Lazăr, Simona Tătaru și Mihaela-Roxana Radu pentru implicarea în organizarea activității Centrului de Tineret Racova și avem încredere că tinerii din comuna Racova vor simți beneficiile activităților desfășurate în cadrul acestora.

Tinerii colorează Bacăul
Apeluri deschise în Orizont Europa – program Widen...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar