Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2017: înscrierile au început la 10 iulie

Ewrc_15_banner

Luni, 10 iulie, au început înscrierile online pentru participarea la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor. Programul manifestării cuprinde peste 130 de ateliere, dezbateri, vizite de proiect și activități în rețea, care vor avea loc la Bruxelles, în perioada 9-12 octombrie. Evenimentul va avea ca deviză „Regiunile și orașele lucrează pentru un viitor mai bun" și va include ateliere organizate în jurul a trei subteme: construirea unor regiuni și orașe reziliente, regiunile și orașele ca agenți ai schimbării și importanța schimburilor de cunoștințe pentru obținerea de rezultate concrete. 

Pentru cea de-a 15-a ediție, organizatorii – Comitetul European al Regiunilor (CoR) și Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene – au colaborat cu alte 13 direcții generale ale Comisiei, cu peste 170 de regiuni și orașe grupate în 28 de parteneriate regionale, cu asociații europene și cu alte părți interesate. Aproximativ 5 000 de persoane sunt așteptate să participe la atelierele din Bruxelles, dar evenimentul va depăși granițele acestui oraș, peste 28 de evenimente locale urmând să aibă loc în întreaga Europă, din septembrie până în decembrie 2017. Aceste manifestări vor fi organizate de parteneriatele regionale, pe baza inițiativei CoR „Reflecții asupra Europei".

Printre punctele de atracție din acest an se numără:

Sesiunea de deschidere din 9 octombrie, la Parlamentul European, în prezența unor înalți reprezentanți ai instituțiilor UE.

Manifestarea inaugurală din 9 octombrie, la care vor fi prezentați finaliștii concursului RegioStars și la care vor lua parte un comisar european și președintele CoR.

Ceremonia de decernare a premiilor RegioStars, la 10 octombrie, la centrul de conferinţe Square din Bruxelles, prilej cu care vor fi evidențiate cele mai motivante și inovatoare proiecte europene cofinanțate prin politica de coeziune a UE. Ceremonia de premiere va fi urmată de recepția oficială a Săptămânii europene a regiunilor și a orașelor.

La 10 iulie 2017 a fost publicat întregul program al manifestării și vor începe înscrierile (participarea fiind gratuită), pe site-ul manifestării: www.regions-and-cities.europa.eu. Vă rugăm să rețineți că înscrierea prealabilă este obligatorie pentru toate evenimentele.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este conferința anuală și platforma de colaborare a experților și părților interesate din domeniul politicii de coeziune a UE.

Consultați @EU_Regional , @EU_CoR și #EURegionsWeek pentru informații actualizate periodic privind manifestarea. 

Sursă: Comitetul Regiunilor

Consultare publică pe tema sănătății în piața unic...
Devino ambsador Mov'in Europe

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar