Sase decenii de investiții în oameni

Sase decenii de investiții în oameni

Anul 2017 marchează cea de-a 60-a aniversare a Fondului social european (FSE), principalul și cel mai vechi instrument european care investește în oameni.

În prezent, acesta reprezintă un factor important pentru crearea de locuri de muncă și pentru promovarea unei educații mai bune, a unor administrații publice mai moderne și a incluziunii sociale, fiind, prin urmare, un mijloc esențial de asigurare a unor oportunități mai echitabile pentru toți cetățenii.

Comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, a declarat: „Cea de-a 60-a aniversare a Fondului social european merită într-adevăr să fie sărbătorită cu entuziasm. De-a lungul a șase decenii, Fondul social european a ajutat milioane de persoane aflate în câmpul muncii sau în căutarea unui loc de muncă și a sprijinit sute de mii de societăți și de start-up-uri. Investind direct în oameni, contribuim la garantarea faptului că nimeni nu rămâne în urmă, impulsionând totodată competitivitatea Europei și ținând pasul cu schimbările de pe piața muncii. Șaizeci de ani de succese, care demonstrează că Uniunea Europeană poate transforma efectiv viețile cetățenilor europeni, în prezent, în trecut și în viitor."

În ultimii șaizeci de ani, Fondul social european a ajutat milioane de europeni să își găsească un loc de muncă, să dobândească o calificare sau un certificat și să-și îmbunătățească competențele. Aceste rezultate au fost obținute prin intermediul a mii de proiecte desfășurate în întreaga Europă.

Citiți știrea integrală

Sursă: Comisia Europeană

Un nou raport evidențiază modul în care politica d...
Webinare parteneriate strategice și dialog structu...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/