Progrese privind transferul și relocarea refugiaților

Potrivit celor mai recente rapoarte, publicate de Comisia Europeană joi, 8 decembrie, 1.406 persoane au fost transferate în luna noiembrie, cel mai ridicat număr înregistrat până în prezent, ajungându-se astfel la un total de 8.162 de persoane, din care 6.212 din Grecia și 1.950 din Italia. Și numărul persoanelor relocate a înregistrat o creștere, ajungându-se în prezent la un total de 13.887 de persoane din cele peste 22 de mii asupra cărora se convenise prin programul din 2015.

Continue reading
0
  2925 Hits

Fonduri pentru 19 proiecte de infrastructură din România

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 19 proiecte din mai multe regiuni din România, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro. Proiectele se referă la sistemul de alimentare cu apă, cel de canalizare și epurare, sistemul centralizat de termoficare urbană și la infrastructura de transport feroviar și rutier.

Continue reading
0
  2748 Hits

Mergi la Cannes prin programul MEDIA al UE!

Pentru a sărbători cea de a 25-a aniversare a programului MEDIA, Comisia va lansa, la începutul anului 2017, un concurs adresat noii generații de amatori de filme și de programe de televiziune. Câștigătorii concursului vor avea posibilitatea să asiste la Festivalul de film de la Cannes din 2017 și să întâlnească profesioniști de prim-plan din lumea filmului și a televiziunii. Concursul va consta în recunoașterea în acest videoclip a filmelor care au beneficiat de finanțare din cadrul MEDIA.

Continue reading
0
  2970 Hits

Servicii de consiliere pentru a sprijini dezvoltarea de proiecte-cheie în sectorul de sănătate

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un Acord de servicii de consiliere cu Ministerul Sănătății din România, în valoare de 1,5 milioane de euro, având ca scop facilitarea pregătirii proiectelor în vederea construirii a trei spitale regionale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova.

Continue reading
0
  2768 Hits

Înscrie-te în Corpul european de solidaritate!

Începând din acest moment, tinerii cu vârste între 18 și 30 de ani se pot înscrie în Corpul european de solidaritate (CES), beneficiind astfel de posibilitatea de a câștiga experiență și noi competențe la început de carieră, precum și de a-și aduce o contribuție importantă la societate, în întreaga UE.

Continue reading
0
  2938 Hits