Comisia Europeană cere rețelelor sociale eliminarea fraudelor

Ca urmare a numărului mare de plângeri venite din partea consumatorilor care au fost ținta unor fraude sau înșelătorii pe rețelele de socializare și au fost supuși unor condiții de prestare a serviciilor care nu respectă legislația UE privind protecția consumatorilor, Autoritățile și asociațiile pentru protecția consumatorilor din UE u adresat o scrisoare către Facebook, Twitter și Google+ în luna noiembrie a anului trecut, solicitându-le să abordeze aceste două chestiuni care constituie motive de îngrijorare.

Continue reading
0
  1283 Hits

Tu cum vezi viitorul Europei? Ne interesează opinia ta

La 1 martie 2017, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat o Carte albă privind principalele provocări și oportunități ale Europei din următorul deceniu. Documentul conturează cinci scenarii posibile pentru viitorului Uniunii Europene cu 27 de state membre și reprezintă începutul dezbaterii, nu sfârșitul acesteia. De aceea vrem să aflăm opinia ta referitoare la numeroasele provocări cu care ne confruntăm.

Continue reading
0
  1300 Hits

Eliminarea produselor periculoase de pe piața UE

Potrivit celui mai recent raport privind Sistemul de alertă rapidă pentru produse periculoase, prezentat de Comisia Europeană în 16 martie, sistemul a fost utilizat mai mult de autoritățile naționale în 2016, eliminându-se astfel din magazine un număr mai mare de produse periculoase. În același timp, s-a observat că tot mai multe dintre produsele periculoase care sunt notificate sunt vândute prin intermediul platformelor online. Din acest motiv, Comisia și-a intensificat cooperarea cu Amazon, eBay și Alibaba, pentru a elimina mai activ produsele potențial nesigure sau neconforme de pe site-urile lor, care se adresează consumatorilor din UE.

Continue reading
0
  1218 Hits

Corpul european de solidaritate: organizațiile, gata de acțiune!

Începând cu data de 8 martie, organizațiile acreditate care vor oferi stagii de solidaritate pot utiliza baza de date dedicată pentru a găsi potențiali angajați, stagiari sau voluntari pentru activitățile lor. Câteva sute de stagii vor deveni disponibile încă din această primăvară, lor adăugându-li-se alte câteva mii în lunile următoare.

Continue reading
0
  1180 Hits

Salvați patrimoniul Europei – propuneți situri de patrimoniu cultural amenințate

Lansată în ianuarie 2013 de Europa Nostra și Banca Europeană de Investiții, inițiativa Cele 7 Monumente şi Situri din Europa aflate în cel mai mare pericol își propune să mobilizeze parteneri publici și privați de la nivel local, național și european pentru a găsi un viitor viabil pentru comorile patrimoniului cultural şi natural aflate în pericol, fie din cauza lipsei de fonduri sau experienţă, fie a unei strategii inadecvate, a neglijenţei, a dezastrelor naturale sau chiar a conflictelor politice.

Continue reading
0
  1094 Hits

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar