Workshop-ul "Comunicarea valorilor de patrimoniu cultural local și național în context european"

Afis-WORKSHOP-18-octombrie

Importanța lucrurilor, a faptelor, a oamenilor devine din ce în ce mai evidentă odată cu trecerea timpului și, nu de puține ori, dimensiunea cronologică este cea care augmentează valoarea. Acesta este unul dintre motivele pentru care, din dorința de a atrage atenția asupra a ceea ce este valoros în comunitățile europene, anul 2018 a fost declarat Anul european al patrimoniului cultural.  Actualitatea problemei nu trebuie să ne mai mire. Încă din secolul al XIX-lea Eminescu spunea „Viitorul și trecutul/ Sunt a filei 2 fețe/Vede-n capăt începutul/ Cine știe să-l învețe", atrăgând astfel atenția asupra importanței cunoașterii trecutului și prin aceasta implicit, a tradițiilor. 

În acest context, Centrul de Informare Europe Direct Bacău organizează un work-shop cu tema Comunicarea valorilor de patrimoniu cultural local și național în context european. Și pentru că satul românesc este unul dintre păstrătorii valorilor culturale locale și naționale, evenimentul se va desfășura la structura Școlii Gimnaziale Blăgești, Grădinița Buda, comuna Blăgești. Vă invităm să apreciați și să descoperiți alături de invitații noștri elemente ale patrimoniului material și imaterial local și poate așa, vom reuși să ne consolidăm și desăvârșim sentimentul apartenenței la un spațiu.

La eveniment vor participa elevi, studenți și masteranzi, cadre didactice de la Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău. Invitatul de onoare, care ne va purta cu povestirile ei în vremuri apuse, va fi tanti Maria Dumitru din Buda, comuna Blăgești.

Apel la proiecte de cooperare în cadrul Programulu...
Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Pe...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/