Apel la proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă 2014-2020 – Subprogramul Cultura

760-poster-apel-COOP-201_20181021-095359_1

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul anual pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă 2014-2020 – Subprogramul Cultura.

Scopul finanțării

Prin intermediul acestei componente de finanțare se încurajează cooperarea transnaţională între organizații precum teatre, muzee, asociaţii și fundații, centre de cercetare, biblioteci, universităţi, edituri, galerii de artă, institute și centre culturale, companii din sfera business-ului creativ, autorităţi publice etc. din cele 41 de țări participante la program.
Eligibilitate

Pot solicita finanțare toți operatorii (organizații neguvernamentale, instituții publice, companii private) care au activitate în sectoarele culturale și creative (inter alia: arhitectura, arhivele, bibliotecile și muzeele, artizanatul artistic, audiovizualul, patrimoniul cultural material și imaterial, designul, muzica, literatura, artele spectacolului, industria editorială, radioul, artele vizuale). Organizațiile care vor să fie lider de proiect trebuie să aibă cel puțin doi ani de existență juridică (prevederea nu se aplică și partenerilor din consorțiu).
Categorii de proiect

La acestă licitație, un operator poate depune un singur proiect la una dintre cele două categorii:

  • proiecte de mai mică amploare: consorțiu cu minimum 3 țări și grant UE de cel mult 200.000 €, reprezentând 60% din bugetul total eligibil
  • proiecte de mai mare amploare: consorțiu cu minimum 6 țări și grant UE de cel mult 2.000.000 €, reprezentând 50% din buget din bugetul total eligibil.

Buget 2018
Apelul are alocat un buget de 44.659.800 €. Din această sumă, proiectele de mai mici dimensiuni au asigurat un buget de 17.800.000 €.
Calendarul apelului 
Propunerile de proiecte pot fi depuse online la EACEA până în data de 11 decembrie 2018 (ora 13:00 a României). Rezultatele selecției vor fi disponibile în luna iunie 2019, iar proiectele câștigătoare vor putea începe în intervalul 1 septembrie-15 decembrie 2019. 

Depunerea proiectelor
Proiectele se trimit online la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles, stuctura care gestionează procesul de depunere, evaluare, contractare, monitorizare și raportare. Detalii despre modalitatea de transmitere a proiectelor găsiți aici.

Resurse pentru dezvoltarea ideilor de proiect
Echipa Biroului Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu feedback și consultanță gratuite în procesul de elaborare a propunerilor de proiect. De asemenea, ne puteți contacta pentru a vă sprijini în identificarea de parteneri din alte țări eligibile la program. Pentru identificarea de parteneri puteți folosi și metodele prezentate de noi aici. În cazul în care doriți să fiți partener în cadrul unui astfel de proiect, vă invităm să parcurgeți și ofertele de parteneriat disponibile până în prezent pe website-ul nostru. Pentru informații suplimentare ne puteți scrie la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ne puteți contacta telefonic la numărul 0213166061 (L-J între 9:00-17:00, V între 9:00-14:30).
Legături rapide
O nouă rundă de permise de călătorie gratuite prin...
Workshop-ul "Comunicarea valorilor de patrimoniu c...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Arhivă Apeluri