Ziua Europeană de Luptă Impotriva Traficului de Persoane

AFIS_ANTITRAFIC

Miercuri, 18 octombrie 2017, în cadrul manifestărilor prilejuite de „Săptămâna prevenirii traficului de persoane", Centrul Europe Direct Bacău, în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Bacău și Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău, a organizat o dezbatere pe această temă de actualitate, dorind să atragă atenția asupra faptului că „Traficul de persoane există!!!" Recunoașterea oficială a gravității și amplitudinii traficului de persoane la nivel european s-a realizat încă din 2006, când ziua de 18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană de Luptă Impotriva Traficului de Persoane

În deschiderea evenimentului, desfășurat în Aula „Vasile Alecsandri" a Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău, reprezentanta Centrului Europe Direct Bacău, dna conf. univ. dr. Luminița Drugă a subliniat faptul că acest fenomen infracțional transfrontalier a fost adus în atenția comunității academice de la Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău în 5 ediții consecutive. Anul acesta, la eveniment au participat peste 200 de studenți și cadre didactice care și-au manifestat activ interesul față de măsurile de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Întrebările din public au vizat sprijinul efectiv oferit victimelor precum și sfaturi practice pentru evitarea racolării de către traficanți. Aceste aspecte au fost prezentate și exemplificate de reprezentanții instituțiilor din domeniu, invitați la această ediție: Inspector de specialitate Daniela Aniței (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Bacău, Centrul Regional Bacău), Subcomisar de poliție Ionel Gioacăș și Inspector de specialitate Marta Butnaru (Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău - C.P.E.C.A. Bacău), Inspector principal de poliție Oana-Irina Năforniță (I.P.J. Bacău- Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității) Dna Maricica Morar (Brigada de Combatere a Crimei Organizate - B.C.C.O. Bacău), Dna Delia Colac (D.G.A.S.P.C. Bacău), dna psiholog Ramona Sava (Asociația „Betania" Bacău).

Mulțumim atât invitaților pentru contribuția la sensibilizarea opiniei publice cât și participanților pentru conștientizarea necesității abordării problematicii complexe a acestui fenomen „subteran cu dimensiuni globale". 

Lansarea competiției Premiile europene pentru comp...
Become Parliament’s editor for a day!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/