Ziua Mondială a Educației - Săptămâna Tineretului Băcăuan și Ziua Centrelor Europe Direct

Ziua Mondială a Educației - Săptămâna Tineretului Băcăuan și Ziua Centrelor Europe Direct

Alături de 106 copii din comunele Balcani, Sănduleni și din centrele rezidențiale, aflate în răspunderea D.G.A.S.P.C. Bacău am celebrat Ziua Mondială a Educației printr-o "vizită" în lumea planetelor și a spațiului, la Observatorul Astronomic "Victor Anestin" din Bacău, organizată pe 5 octombrie 2016.

Fiecare participant a primit o șepcuță și o riglă personalizată marca Europe Direct, precum și un steag al Uniunii Europene. De asemenea, am oferit gustări, zâmbete, voie bună și câteva clipe de relaxare atât copiilor, tinerilor, cât și îngrijitorilor acestora. Le mulțumim pentru colaborare reprezentanților D.G.A.S.P.C. Bacău. În aceeași zi am dorit marcarea Zilei Centrelor Europe Direct prin dorința noastră de #CommunityBuilding alături de tineri din medii defavorizate, care au reprezentant un grup-țintă permanent al activităților Centrului de Informare EDIC Bacău din anul 2009.

Pe parcursul zilelor de 7 si 8 octombrie, alături de trainerii Diana Cercel și Ileana Bârsan, din partea Asociației Culturale Macondo, și împreună cu 76 de elevi și 38 de cadre didactice din județul Bacău am aflat cum sunt încorporate concepte și teme sociale în și prin filme și am parcurs o mică parte din istoria cinematografului, de la teatrul umbrelor, trecând prin filmul mut, apariția sunetului și a culorilor, până la epoca digitală. Cadrelor didactice participante le-au fost prezentate și o parte din cele 7 module componente ale proiectului Filme pentru liceeni, la care vor avea acces în urma participării la atelierul organizat de EDIC Bacău. 

Unul dintre momentele deosebite ale activităților a fost faptul că, pe data de 8 octombrie, am avut onoarea de a avea alături de noi pe domnul Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău și pe doamna prorector Marcela Danu. 

De asemenea, în cadrul aceleași zile, cvartetul "Ambiance" a încântat auditoriul cu piese muzicale din repertoriul clasic și contemporan.

Dorim să mulțumim partenerilor noștri, U.A.T Municipiul Bacău și U.A.T. Județul Bacău pentru sprijinul acordat în organizarea acestor evenimente, structurii-gazdă, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău și co-organizatorilor Inspectoratu Școlar Județean Bacău și Asociației Culturale Macondo. 

Galerie foto 5 octombrie 2016

Galerie foto 7 - 8 octombrie 2016

Pagina dedicată a evenimentului pe FB

Monitorul european al educației și formării: Român...
A început cea de a 14-a ediţie a Săptămânii europe...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/