Celebrarea Zilei Europene a Limbilor - 26 septembrie 2016

Celebrarea Zilei Europene a Limbilor - 26 septembrie 2016

Pe parcursul săptămânii 26-30 septembrie, în instituțiile școlare din județul Bacău au avut loc diverse evenimente privind celebrarea Zilei Europene a Limbilor. La două dintre aceste instituții, Centrul Europe Direct Bacău a fost prezent prin diseminarea de publicații tematice și de conținut vizual privind limbajul picturii și al semnelor.

La Colegiul Național „Ferdinand I" din Bacău, alături de prof. Nicoleta Nistor și prof. Liliana Puiu, elevii din clasele a V-a și a VI-a au aflat care sunt simbolurile identitare ale statelor-membre, care este capitala și când se celebrează ziua națională. Totodată, au avut ocazia de a lucra pe harta Uniunii Europene și de a afla elemente istorice și geografice inedite despre câteva state-membre ale UE.

Vizualizați aici galeria foto

La Școala Gimnazială „Alexandru Piru" din Mărgineni și la școlile aparținătoare din Barați și Luncani, elevii claselor primare și gimnaziale au învățat cum să spună „hello" în limbi specifice spațiului european, au aflat care sunt steagurile statelor-membre, au colorat și au vizionat videoclipuri despre limbajul picturii sau al muzicii. Dorim să mulțumim următoarelor cadre didactice pentru implicare: prof. Bogdana Burlăciuc, prof. Nicoleta Florean, prof. Irina Diana Bangau, prof. Marinela Dutu, prof. Ramona Neagu și prof. Irina Kincses.

Vizualizați aici galeria foto

Mai jos vă invităm să vizionați câteva videoclipuri despre Ziua Europeană a Limbilor și limbajul picturii.

Ziua Centrelor Europe Direct - 5 octombrie 2016
State of the Union 2016

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/