România susține înființarea Parchetului european

România susține înființarea Parchetului european

Proiectul de înființare a instituției Parchetului european a fost agreat de 17 state membre, printre care și România, la reuniunea Consiliului European de primăvară, din 9 - 10 martie. Noul organism european va fi abilitat să deruleze urmăriri penale referitoare la infracțiunile de fraudare a bugetului UE.

Sarcina exclusivă a Parchetului European va consta în efectuarea de cercetări și urmăriri penale, având competența, la nevoie, de a trimite în judecată (în instanțele din statele membre) persoanele învinuite de săvârșirea de infracțiuni care afectează bugetul UE. Parchetul European va avea o structură descentralizată, integrată în sistemele judiciare naționale. Procurori europeni delegați vor efectua cercetările și urmăririle penale în statul lor membru, utilizând personal național și aplicând legislația națională. 

Acțiunile lor vor fi coordonate de Parchetul european, pentru a se asigura o abordare uniformă pe întreg teritoriul UE, aspect de o importanță vitală, în special în cazurile transfrontaliere. Întreaga structură se va baza pe resursele existente și ar trebui, prin urmare, să nu implice costuri suplimentare substanțiale.

Citiți comunicatul integral...

60 de ani de istorie a UE - videoclip cu momentele...
Concurs: Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar