Concurs: Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte

Concurs: Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte

În 2017 se împlinesc 30 de ani de la lansarea programului Erasmus, timp în care Uniunea Europeană a oferit mobilități de studiu și de practică pentru peste 3 milioane de studenți și profesori din întreaga Europă. Reprezentanța Comisiei Europene în România vă propune să sărbătorim împreună acest program vizionar, de respirație pan-europeană, prin participarea la concursul Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte.

Pentru a câștiga unul din cele trei premii (o excursie la instituțiile europene de la Bruxelles, în luna iunie 2017), vă invităm să răspundeți la cinci întrebări privind programul Erasmus+. Puteți afla răspunsurile citind articolele publicate în seria Erasmus+ pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene și, dacă răspunsurile trimise sunt corecte, puteți intra în cea de a doua etapă a concursului, care este o probă de creativitate. 

În cea de a doua probă, vă rugăm să ne trimiteți o definiție a programului Erasmus+, succintă, elocventă și originală, în cel mult 30 de cuvinte.

Concursul este deschis tuturor cetățenilor români în vârstă de peste 18 ani la data lansării acestui concurs. Aceștia sunt invitați să trimită la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., până pe data de 15 martie 2017, răspunsurile la cele cinci întrebări și definiția pe care ei o consideră potrivită pentru Erasmus+.

Răspunsul dat celor cinci întrebări constituie faza de preselecție a concursului și doar persoanele care răspund corect vor merge mai departe, în etapa de jurizare a definițiilor. Fiecare concurent poate trimite o singură definiție. Definiția va fi evaluată pe baza următoarelor criterii:

a. acuratețe (cât de precis este definit programul)
b. originalitate și atractivitate
c. concizia definiției

Fiecare criteriu va fi punctat cu note între 1 și 10.

Cel de-al treilea criteriu va fi punctat după cum urmează: definițiile care au între 25-30 de cuvinte primesc 4 puncte, cele cu 20-25 primesc 5 puncte, între 15-20 cuvinte se primesc 7 puncte, iar cele sub 15 de cuvinte primesc 10 puncte (punctaj maxim).

Punctajul maxim ce poate fi obținut este de 30 de puncte.

Autorii definițiilor care primesc cele mai mari trei punctaje vor fi declarați câștigători, și vor primi ca premiu o călătorie de 3 zile la Bruxelles, unde vor avea ocazia să viziteze sediile instituțiilor europene.

Calendarul concursului

1 martie 2017: lansarea concursului

15 martie 2017, ora 24:00: termenul limită pentru înscrierea în concurs

16-31 martie 2017: jurizarea concursului

3 aprilie 2017: anunțarea câștigătorilor

Iunie 2017: vizita la Bruxelles

Tema concursului

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursul Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte, prin care participanții propun o definiție proprie, originală, elocventă și succintă (cu cât mai scurtă, cu atât mai bine) a programului Erasmus+.

Scopul concursului

Se dorește alegerea a trei definiții care vor fi folosite ulterior pe conturile de social media ale Reprezentanței, în materiale editoriale, la evenimente și în alte imprejurări în care este menționat programul Erasmus+ sau activități din domeniul educației în UE.

Participanți

Concursul se adresează cetățenilor români în vârstă de peste 18 ani la data lansării concursului.

Premiu

Se oferă trei premii, fiecare constând în câte o vizită de trei zile la Bruxelles, în luna iunie 2017. Organizatorii asigură bilete de avion dus-întors pe ruta București-Bruxelles, două nopți de cazare în Bruxelles, vizita ghidată a instituțiilor europene, întâlnire cu oficiali europeni.

Pașii concursului și jurizare

Fiecare concurent va trimite pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. un e-mail care va conține:

• O singură propunere de răspunsuri la cele cinci întrebări de mai jos

• o singură definiție, de max. 30 de cuvinte, a programului Erasmus+

Mesajul de e-mail va conține un formular (care poate fi descărcat aici), în care concurentul va completa cu răspunsurile solicitate mai sus și cu datele de contact. Formularul va fi semnat de concurent, scanat și salvat cu numele concurentului (adică va fi de forma "NumePrenume.jpg" sau "NumePrenume.png" sau "NumePrenume.pdf"). Astfel denumit, formularul va fi transmis la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. de la o adresă care este verificată frecvent de concurent, pentru a putea permite comunicarea organizatorilor cu acesta.

Cele cinci întrebări sunt:

Episod 1: Care sunt programele incluse sub egida Erasmus+ începând cu anul 2014?

Episod 2: Care sunt perspectivele de îmbunătățire oferite de programul Erasmus+, în afară de cele de carieră?

Episod 3: De unde provin cei mai mulți studenți străini beneficiari ai programelor academice din România?

Episod 4: Unde și în ce an a efectuat un stagiu Erasmus Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini?

Episod 5: Care este numărul de studenți pe care Comisia Europeană și-a propus să-i formeze prin programul Erasmus+ până în anul 2020?

Organizatorii vor alege pentru a merge în cea de-a doua etapă a concursului doar participanții care au răspuns corect la toate cele cinci întrebări. Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, puteți citi materialele aici.

Definițiile propuse în cea de a doua etapă vor fi evaluate pe baza următoarelor criterii:

a. acuratețe (cât de precis este definit programul)

b. originalitate și atractivitate

c. concizia definiției

Pagini utile:

Regulamentul concursului ​Erasmus+ 30 în 30 de cuvinte

Formularul de înscriere la concursul ​Erasmus+ 30: în 30 de cuvinte

Arhiva materialelor referitoare la aviversarea a 30 de ani la programul Erasmus+

Întrebări frecvente referitoare la desfășurarea consursului „Erasmus+ 30 – în 30 de cuvinte"

România susține înființarea Parchetului european
Împrumuturi de 10 milioane de euro pentru IMM-uril...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar