S-a extins termenul pentru depunerea proiectelor de Platforme europene

S-a extins termenul pentru depunerea proiectelor de Platforme europene

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a extins termenul-limită al apelului pentru Platforme europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Astfel, cei interesați pot depune propuneri de proiecte până la data de 27 aprilie 2017, ora 12.00 (CET/CEST).

Formularul electronic de cerere (eForm) este disponibil aici.

Componenta oferă sprijin financiar organizațiilor care promovează creatori la început de carieră, prin intermediul unei veritabile programări europene a activităților. Organizațiile creează o platformă pentru a-și aduce în prim-plan viziunea artistică comună, în conformitate cu obiectivele Subprogramului Cultura, și pentru a-și îmbunătăți abordările de dezvoltare a publicului.

Componenta este deschisă numai organizațiilor care au minimum 2 ani de existență juridică. Platformele eligibile trebuie să fie formate dintr-o entitate coordonatoare și minimum 10 organizații membre din cel puțin 10 țări eligibile diferite, dintre care cel puțin 5 trebuie să fie state membre ale UE sau ale Spațiului Economic European. Se finanțează proiecte de 4 ani, cofinanțarea UE fiind de maximum 500.000 de euro/an (80% din bugetul total eligibil).

Informații suplimentare despre această finanțare, dar și idei de proiecte primite prin intermediul rețelei Birourilor Europa Creativă de la organizații din Grecia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Ungaria și Spania sunt disponibile pe site-ul dedicat.

Vă reamintim că Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a propunerilor.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2017
Reuniunea rețelei internaționale IETM la București